Nu știu dacă ați observat, dar în Visual Studio 2017 Community Edition au dispărut o mare parte din opțiunile de creare a unui proiect gol (Empty Project) pentru limbajul C++. Adică dacă selectăm File > New > Project > Visual C++ > Empty Project, proiectul este creat direct fără a avea posibilitatea de a alege output-ul proiectului (vezi poza de mai jos).

Visual Studio

Totul pare ok din momentul în care adăugăm un fișier nou .cpp în folderul Source Files până când rulăm efectiv proiectul. Atunci vom constata cu stupoare că ecranul (consola) se încăpățânează să dispară chiar dacă rulăm proiectul în modul Release (Start without debugging sau Ctrl + F5).

În acest moment avem trei opțiuni, fie folosim un getchar() din stdio.h, fie un cin.get() din iostream, fie creăm un alt tip de proiect așa cum vom proceda în continuare.

Vom selecta de această dată File > New > Project > Visual C++ > Windows Desktop > Windows Desktop Wizard. Vom alege drept Application Type Console Application (.exe), la secțiunea Add common headers for vom lăsa ambele opțiuni nebifate, iar în partea dreaptă la Additional Options, vom bifa Empty Project (vezi poza de mai jos).

Visual Studio

Adăugam un nou fișier cpp ca mai înainte, scriem ceva cod, folosim Ctrl + F5 și Voila! mediul de dezvoltare nu mai închide automat consola.

Despre Security Development Lifecycle (SDL) sau cum scăpăm de erorile generate de funcțiile scanf și strcpy într-un articol viitor.

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *