Download C++

Esti la un liceu de informatica sau in primii ani de facultate si te-ai saturat de versiunile de Borland C++ sau Turbo C++ care au fost create inainte sa te nasti tu, se gasesc foarte greu plus ca nu prea merg in ultimele versiuni de Windows? Daca respunsul este da, astazi iti prezentam o varianta gratuita, actualizata la zi si cu mult peste cele amintite in ceea ce priveste editoarele de C++. Daca raspunsul este nu, iti uram succes oricum si daca gasesti o modalitate de a rula Turbo C in mod fullscreen pe Windows 7 te rugam sa ne-o spui si noua.

Acum sa revenim la editorul sau mai bine zis IDE-ul (integrated development environment) despre care vorbeam mai sus si anume Visual Studio C++ Express Edition 2010.

Acesta poate fi downloadat gratuit de aici, iar pasii pentru a crea o aplicatie corespunzatoare uneia din Turbo/Borland C++ sunt urmatorii:

1. Rulati executabilul Visual C++ 2010 Express din meniul start sau din locatia unde l-ati instalat.

2. Asteptati sa se incarce toate modulele (cand acest lucru este finalizat se va afisa un Start Page).

3. Selectati File->New->Project, iar dintre tipurile de proiecte alegeti „Win32 Console Application”. Completati numele proiectului, locatia si numele solutiei (denumiri complicate pentru lucruri simple, doar completati campurile cerute cu niste denumiri pe care le puteti retine la nevoie).

4. Apasam OK, fapt ce ne va duce intr-un Wizard. In prima fereastra apasam „Next”, iar mai apoi la „Application Type” lasam „Console application”, si bifam neaparat „Empty Project”. Apasam „Finish”.

5. Tocmai ati creat un nou proiect, pana la crearea primei aplicatii mai sunt doar cativa pasi.

6. Mergem in Solution Explorer (daca nu e disponibil accesam meniul View->Solution Explorer), apoi click drepta pe „Source Files” -> Add -> New Item. Dintre tipurile de itemi alegem „C++ File (.cpp)”, introducem numele fisierului apoi click pe Add.

7. Fisierul odata creat va fi deschis automat de mediu. Acesta este fisierul unde vom scrie codul efectiv. Odata terminata editarea vom compila, link-edita si rula aplicatia (da, toate odata) apasand pe „Start debugging” (segetica verde) sau mai simplu F5. Daca suntem intrebati daca dorim compilare selectam Yes.

8. In cazul in care avem erori acestea vor aparea in partea de jos (fereastra Error List), iar programul nu va compila.

9. Atentie pentru a pastra fereastra de tip consola folositi un getchar(); la sfarsitul void main(). Functia clrscr(); precum si alte functii specifice compilatoarele vechi nu vor functiona, ele fiind inlocuite de functii noi. Pentru corespondente o simpla cautare pe google va fi suficienta.

Cam atat pentru acest tutorial. Ce fac toate meniurile si butonasele de pe-acolo si ce inseamna debugging intr-un tutorial viitor despre mediul Visual Studio. Pana atunci spor la programat!

Later edit: Pentru descarcarea VS 2017 Community Edition click aici.

Comments

commentsLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *